ღ♥ღمنتديات لمســـــات المحبةღ♥ღ
الفطير **المشلتت** المصر ي وصل وبالخطوات المصورة 613623

عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة/ يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا الفطير **المشلتت** المصر ي وصل وبالخطوات المصورة 829894
ادارة المنتدي الفطير **المشلتت** المصر ي وصل وبالخطوات المصورة 103798
ღ♥ღمنتديات لمســـــات المحبةღ♥ღ
الفطير **المشلتت** المصر ي وصل وبالخطوات المصورة 613623

عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة/ يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا الفطير **المشلتت** المصر ي وصل وبالخطوات المصورة 829894
ادارة المنتدي الفطير **المشلتت** المصر ي وصل وبالخطوات المصورة 103798
ღ♥ღمنتديات لمســـــات المحبةღ♥ღ
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

ღ♥ღمنتديات لمســـــات المحبةღ♥ღ

انت متسجل الدخول بأسم {زائر} لديك 0 مشاركة
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول
الفطير **المشلتت** المصر ي وصل وبالخطوات المصورة O0wzmju8h3ap

 

 الفطير **المشلتت** المصر ي وصل وبالخطوات المصورة

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin
Admin
Admin



الفطير **المشلتت** المصر ي وصل وبالخطوات المصورة Empty
مُساهمةموضوع: الفطير **المشلتت** المصر ي وصل وبالخطوات المصورة   الفطير **المشلتت** المصر ي وصل وبالخطوات المصورة Icon_minitimeالخميس يوليو 02, 2009 5:26 am

تعالو نشوف ازاي بنعمل الفطير المشلتت خطوة خطوة بالتفصيل المملل

لعمل فطيرة واحدة قطرها حوالي 30سم

هنحتاج الي

الفطير **المشلتت** المصر ي وصل وبالخطوات المصورة 952faf74cb



كوبين دقيق ابيض
120 جرام زبدة او مرجرين بدون ملح (تقدح علي النار)
ملعقة كبيرة سكر (ممكن ملعقة كمان اذا حبيتيها مسكرة )
بضع قطرات من الليمون

حوالي كوب ماء بارد او حسب نوع الدقيق
نصف ملعقة صغيرة ملح (اذا كانت الزبدة مالحة نستخدم ربع ملعقة صغيرة ملح)
(عندنا في مصر بنعملة بسمنة بلدي )
بس الزبدة العادية بتطلع حلوة برضة


الطريقة


الفطير **المشلتت** المصر ي وصل وبالخطوات المصورة 2F124253


في وعاء نضع الدقيق والملح ونعمل حفرة في وسطة نذيب السكر في الماء ونضيف الماء(حوالي كوب)
وبضع قطرات من الليمون (الليمون يجعل العجينة مطاطة)


الفطير **المشلتت** المصر ي وصل وبالخطوات المصورة 3141ef9061



لما تتجمع العجينة في الوعاء نكمل عجنها علي طاولة مرشوشة بالدقيق نعجن لمدة 5دقائق
بس مانكترش رش دقيق


الفطير **المشلتت** المصر ي وصل وبالخطوات المصورة 0e53eaf296


الي ان نحصل علي عجينة ملساء طرية

الفطير **المشلتت** المصر ي وصل وبالخطوات المصورة Hyq24152


نقسمها الي 10 او ثمانية كور بحجم البيضة تقريبا



الفطير **المشلتت** المصر ي وصل وبالخطوات المصورة NHg20578


نضع قليل من الزبدة المقدوحة علي الطاولة ونبلل ايدنا بيها ونفرد الكرة الاولي



الفطير **المشلتت** المصر ي وصل وبالخطوات المصورة Rqs19130


نحاول فرد العجينة ارق مايمكن

الفطير **المشلتت** المصر ي وصل وبالخطوات المصورة Zwc19130


وحتي نحصل علي ارق سمك ممكن نشدها باليد برفق من الاطراف وننتبة ان لا تتمزق



الفطير **المشلتت** المصر ي وصل وبالخطوات المصورة MFc19205


شوفو نستطيع ان نري لون الطاولة الان من خلال العجينة




______________________________ _________


من مواضيعي

تعالو نعمل طحينة (صناعة منزلية) بالخطوات المصورة


حلوي الشيكولاتة بالكراميل((chco-top caramel slice) بالصور

الفطير **المشلتت** المصر ي وصل وبالخطوات المصورة GT919016

نضع قليل من الزبدة المذابة علي العجينة نطوي اطراف العجينة وكل مرة نضع قليل من الزبدة بين كل طبقة والاخري



الفطير **المشلتت** المصر ي وصل وبالخطوات المصورة ZLN19016

ناخد الاطراف علي بعض وطبعا كل طية برشة زبدة

الفطير **المشلتت** المصر ي وصل وبالخطوات المصورة CdE19205

نفرد كرة عجين اخري كالسابق ونضع العجينة المطوية في وسطها


الفطير **المشلتت** المصر ي وصل وبالخطوات المصورة SD719205

نكرر نفس الشيئ وفي كل طيه ندهن بالزبدة المذابة نكرر هذة الخطوات الي ان تنتهي كرات العجين(حوالي عشرة كرات)



الفطير **المشلتت** المصر ي وصل وبالخطوات المصورة W2u19292

في النهاية هنحصل علي عجينة بهذا الشكل


الفطير **المشلتت** المصر ي وصل وبالخطوات المصورة 7gB25139



نقوم بفردها باليد في صينية بسمك عقلة الاصبع تقريبا

الفطير **المشلتت** المصر ي وصل وبالخطوات المصورة MfO19292

تخبز في فرن حار(220)درجة مئوية لمدة 20 دقيقة تقريبا في الرف العلوي او حتي تستوي


الفطير **المشلتت** المصر ي وصل وبالخطوات المصورة WAH21981

تغطي فور خروجها من الفرن حتي (تعرق) وتطري لانها بتكون جافة شوية

الفطير **المشلتت** المصر ي وصل وبالخطوات المصورة L3v21981

ودة منظرها من الداخل عشان تشوفو الطبقات اللي اتشكلت

وبالهنا والعافية

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://lmsat-111.yoo7.com
 
الفطير **المشلتت** المصر ي وصل وبالخطوات المصورة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
ღ♥ღمنتديات لمســـــات المحبةღ♥ღ :: منتديات عالم حواء :: قسم مطبخ حواء-
انتقل الى: