ღ♥ღمنتديات لمســـــات المحبةღ♥ღ
محشي مشكل من الحله علي هنا علي طول ..وطبعا لازم الصور 613623

عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة/ يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا محشي مشكل من الحله علي هنا علي طول ..وطبعا لازم الصور 829894
ادارة المنتدي محشي مشكل من الحله علي هنا علي طول ..وطبعا لازم الصور 103798
ღ♥ღمنتديات لمســـــات المحبةღ♥ღ
محشي مشكل من الحله علي هنا علي طول ..وطبعا لازم الصور 613623

عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة/ يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا محشي مشكل من الحله علي هنا علي طول ..وطبعا لازم الصور 829894
ادارة المنتدي محشي مشكل من الحله علي هنا علي طول ..وطبعا لازم الصور 103798
ღ♥ღمنتديات لمســـــات المحبةღ♥ღ
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

ღ♥ღمنتديات لمســـــات المحبةღ♥ღ

انت متسجل الدخول بأسم {زائر} لديك 0 مشاركة
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول
محشي مشكل من الحله علي هنا علي طول ..وطبعا لازم الصور O0wzmju8h3ap

 

 محشي مشكل من الحله علي هنا علي طول ..وطبعا لازم الصور

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin
Admin
Admin



محشي مشكل من الحله علي هنا علي طول ..وطبعا لازم الصور Empty
مُساهمةموضوع: محشي مشكل من الحله علي هنا علي طول ..وطبعا لازم الصور   محشي مشكل من الحله علي هنا علي طول ..وطبعا لازم الصور Icon_minitimeالخميس يوليو 02, 2009 5:09 am

سلام عليكم يا قمرات انهارده قلت اعملكم طبق محشي مشكل
يستاهل بقكم


محشي مشكل من الحله علي هنا علي طول ..وطبعا لازم الصور 19


المقادير :

كيلو رز مصري مغسول كويس ومنقوع علي الاقل ساعتين
2 حزمة بقدونس مفروم
2 حزمة كسبرة خضراء مفرومه
2 حزمة شبت مفروم
4 بصلات كبار مفرومين
نص راس ثوم مفرومه
ملح
فلفل
كمون
كسبره ناشفه
زنجبيل
نص كيلو عصير طماطم
نص كيلو طماطم مفرومه
2 ملعقه كبيره سمنه بلدي
3 ملعقه كبيره زيت ذره
كيلو كوسه محفوره
كام قرن فلفل اخضر ونشيل منه البذر
كيلو باذنجان ابيض محفور
ورق عنب
ورق كرنب (ملفوف )
وممكن لو عاوزه كمان ورق خس و ورق لفت بس انا ماكانش عندي
مرقه سمينه عشان نسويه فيها


الطريقه :

نغسل الرز كويس بعد ما ننقيه ونسيبه منقوع فتره علي الاقل ساعتين

في الوقت ده نكون بنحضر الخلطه ونحفر الكوسه و ننضف الفلفل ونحفر الباذنجان


نغسل الكوسه كويس ونحفرها بمفحرة الكوسه ونحتفظ بالقلب

ننضف الفلفل من البذر ونغسله ونسيبه يتصفي

محشي مشكل من الحله علي هنا علي طول ..وطبعا لازم الصور 3-1

نغسل الباذنجان ونحفره ونرمي القلب ، بعد كده نشوحه في شوية زيت صغيرين
(وده بيديله طعم جميل ويخليه زي الزبده ، وكمان بيخليكي ممكن تحشيه علي بيات
لانه لو اتحشي علي طول من غير تشويح وفضل فتره قبل الطبخ مش بيستوي
( بالنسبه لي كنت مخزنه الباذنجان من الموسوم بتاع السنه اللي فاتت باحفره واشوحه
واسيبه يبرد وبعدين احطه في اكياس وعلي الفريزر )


ورق العنب كنت برضو مخزناه من الصيف اللي فات ، باغسله واسيبه يتصفي من ميته
وبعدين في اكياس وعلي الفريزر واما اجي استخدمه اطلعه واحشيه من غير سلق
لان التفريز اصلا بيبقي خلاه طري ومش محتاج يتسلق وده بيديله ميزه انه بيفضل لونه
اخضر ومش بيصفر زي المسلوق وكمان المزازه اللي فيه بتفضل زي ماهيه )

محشي مشكل من الحله علي هنا علي طول ..وطبعا لازم الصور 8



الكرنب او الملفوف في الشتاء باسلقه واقطعه علي اد الصابع وبرضو باشيله جاهز علي
الاستخدام في الفريزر لان بتاع الشتا بيبقي احلا بكتيييييييير من كرنب الصيف

محشي مشكل من الحله علي هنا علي طول ..وطبعا لازم الصور 9


في حله علي النار نحط السمنه والزيت ونبدأ نشوح البصل واول ما يطري شويه ويبقي شفاف
نحط الثوم اول ما نشم ريحة الثوم نحط الطماطم ونسيبها تتسبك
ممكن تستغني عن الخطوه دي لو هاتتبخي المحشي علي طول مش ها تحشيه علي بيات

(باحب بصل المحشي يبقي كتير )

محشي مشكل من الحله علي هنا علي طول ..وطبعا لازم الصور 1



دايما باعمل ضعف الكميه واشيل نصها في الفريزر للمره الجايه خصوصا لو الطماطم رخيصه


محشي مشكل من الحله علي هنا علي طول ..وطبعا لازم الصور 7


نصفي الرز ونحط عليه الشبت والكسبره والبقدونس المفرومين

( باحب الخضره تبقي كتير )

محشي مشكل من الحله علي هنا علي طول ..وطبعا لازم الصور 2

والتسبيكه والتوابل وراعي ان كمية الكمون تكون الضعف


محشي مشكل من الحله علي هنا علي طول ..وطبعا لازم الصور 5


ونقلبهم كويس اوي


محشي مشكل من الحله علي هنا علي طول ..وطبعا لازم الصور 6


استنوني هاكمل اوعوا حد يقوم


في نفس الحله اللي عملت فيها التسبيكه حطي قلب الكوسه وملعقه زيت وغطيه بكام
ورقه عنب او ممكن الورق السميك اللي بيبقي بره الكرنبه ( طبعا باسلقه واشيله عشان
افرده في قاع الحله ، وبكده باحمي اخر صف من انه يتحرق )

نبدأ نحشي الكوسه والفلفل الباذنجان وورق العنب والكرنب


ودي طريقة ورق العنب

محشي مشكل من الحله علي هنا علي طول ..وطبعا لازم الصور 13

وانا باحشي باحط علي صينيه عشان كده اسرع

محشي مشكل من الحله علي هنا علي طول ..وطبعا لازم الصور 12


وبعدين ابدأ ارصه في الحله

محشي مشكل من الحله علي هنا علي طول ..وطبعا لازم الصور 14

شوفوا ماشاء الله ورق العنب اخضر زي ماهو ازاي


محشي مشكل من الحله علي هنا علي طول ..وطبعا لازم الصور 15


واغطي الوش بكام ورقة عنب او ورق الكرنب اللي قلتلكوا عليه عشان يستوي كويس

محشي مشكل من الحله علي هنا علي طول ..وطبعا لازم الصور 1-1

ثم عند الطبخ باضيف اي مرقه متوفره ويفضل انها تبقي مرقه سمينه مثلا رومي او بط
او لحمه ضاني يادوب المرقه تبقي مغطيه وش المحشي لان الكوسه بتنزل ميه اصلا

واسيبه علي نار عاليه لحد ما يغلي ويتشرب معظم الميه

بعدها نوطي النار جدا ونسيبه يستوي علي نار هاديه علي الاقل ساعه

وبعدها نكشف الحله ونسيبه يستهدي شويه ونبدا نغرفه ونقدمه

محشي مشكل من الحله علي هنا علي طول ..وطبعا لازم الصور 17

المره دي عملته مع بط وملوخيه و سلطة زبادي

بس معلش مالحقتش اصورهم مع بعض ماشاء الله اتنسفوا



الطبق ده لاول واحده هاترد


محشي مشكل من الحله علي هنا علي طول ..وطبعا لازم الصور 19
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://lmsat-111.yoo7.com
 
محشي مشكل من الحله علي هنا علي طول ..وطبعا لازم الصور
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
ღ♥ღمنتديات لمســـــات المحبةღ♥ღ :: منتديات عالم حواء :: قسم مطبخ حواء-
انتقل الى: